donderdag 23 augustus 2012

DIY: zelf suikerwax maken - gebruik

Ok, ik moet jullie wat bekennen, die suikerwax, hmmm dat is het toch niet hoor jongens. Eerst dacht ik dat ik hem niet lang genoeg had laten koken, kook ik hem opnieuw dan is hij ineens te ver. Ik heb dus zelf niet kunnen uitprobere of het echt werkt. Toch wil ik jullie niet teleurstellen,voor zij die daar nu al met hun bakje staan, en meld ik toch vandaag nog de manier van gebruik.

De manier waarop je de wax gebruik kan zowel warm als koud. De warme manier kennen we allemaal. Je warmt de wax een beetje op, strijkt hem uit over je te ontharen oppervlak en daarna plak je er een lapje katoen over (kan uit een oud t-shirt verknipt zijn). Je trekt het lapje er tegen de haargroei weer af en klaar is keer.

Waarvoor ik de wax wou gebruiken was net voor de koude manier, ookwel de balmethode genoemd. Je neemt uit je bakje een plak wax en begin die los te trekken zodat hij lichter wordt van kleur. Daarna rol je hem tot een balletje, strijkt/ duwt hem open over het te ontharen oppervlak en trekt hem er weer vanaf.