zaterdag 16 april 2011

I Love Kids!

Hey meisjes,
Misschien wisten jullie het nog niet maar ik ga af en toe eens gaan babysitten bij verschillende gezinnen. Ik vind het echt zo leuk om met kindjes bezig te zijn. Ook zorg ik er altijd voor dat het nog jonge kindjes zijn want om de één of andere reden krijgen deze steeds mijn voorkeur. Ik toon jullie in dit artikel wat foto's van schatjes en vertel jullie over mijn ervaring op dit vlak. Ik zal proberen dit zo chronologisch mogelijk te doen.

Toen ik in het vijfde middelbaar zat kregen we een blokstage van 2 weken. Mijn eerste stage as in een kleuterschool waar ik kleuterjuf mocht zijn in het derde kleuterklasje. Dit was echt supergeweldig, de kindjes waren gek op mij en zelfs de kinderen uit andere hogere klasjes. Het was een zeer fijne ervaring en heb er echt van genoten. De tweede stageperiode in het vijfde jaar was voor mij in een kindercrèche. Ik zat jammer genoeg niet bij de baby'tjes maar bij de kindjes die net nog te jong waren voor schol. Elke dag pampers verversen en dergelijke, eten geven en véél spelletjes spelen! Mijn dagen waren vermoeiend maar echt zalig! Bij elke stage moest je trouwens drie opdrachten uitvoeren waar jij echt de leiding nam en niet gewoon moest ondersteunen.

In het zesde jaar had ik weer een twee weken durende blokstage in een MPI (Medisch Pedagogisch Instituut) waar ik de persoonlijke begeleidster was van een meisje met een handicap. Ze zat in een rondstoel, had spasmen en dergelijke dus ik kan jullie vertellen dat dit wel een zware stageperiode was. Toch moet ik zeggen dat deze stage mij het meest is bijgebleven, ik kreeg zo veel liefde van haar terug. Ik mis ze soms nog steeds en vraag me vaak af hoe het met d'r gaat. Als laatste stageperiode was er eentje in het rusthuis waar ik bejaarden moest wassen en eten opdienen enzo, pampers verversen. Deze is niet zo van toepassing maar het was ook een leuke belevenis, doe er misschien nog vakantiejob deze zomer.

Naast mijn stages ben ik ingeschreven in een dienst voor babysitters waar je regelmatig mailtjes krijgt om ergens te gaan babysitten. Ik heb dit al bij vele gezinnen gedaan, de ene keer heb je schatten van kinderen , de andere keer zijn het dan weer bengeltjes.

Op de boerderij waar ik in de weekends ga helpen zijn er ook kindjes waar ik eens mee kan spelen. Het ene kindje is nu ongeveer 6 maand oud en ik vind het zo een knolletje.

Tot morgen!

2 opmerkingen:

 1. Wat een leuke foto's!
  En wat een leuke blog!!
  Zullen we elkaar volgen? (:
  Xje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Annelot: Is goed, was het gisteren vergeten doen toen ik jou een bezoekje bracht.

  BeantwoordenVerwijderen