donderdag 11 april 2013

Studeren doe je met KanBanFlow!

Hallo iedereen,
Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met de studieplanner van KanBanFlow. Iedereen kent ondertussen wel al de studiemethode van pomodoro waarbij je 25 minuten aan de slag gaat en dan 5 minuten pauzeert. Wel de KanBanFlow werkt ook volgens dit principe, alleen krijg je er nog een leuke manier van todo-lijstjes opmaken bij.


KanBanFlow ziet er als volgt uit. Je hebt vier kolommen waarin je taken kan invoeren. Je taken kan je ook nog eens onderverdelen in kleinere taken. Je kan alles ook in aparte kleurtjes stoppen en er een deadline aan koppelen.


Wanneer je aan een taak werkt, kan je de pomodoro doen starten. Je selecteert de taak waaraan je werkt en de 25 minuten beginnen te lopen. Na 25 minuten kan je beslissen of je een punt hebt verdiend. Heb je de volledige 25 minuten gewerkt of werd je afgeleid en door wat? Je kan het allemaal aanduiden. Nu krijg je 5 minuten pauze en daarna kan je weer aan de slag.

Wanneer een opdracht in de 'Done' categorie komt te staan of in de 'In Progress  categorie kan je zien hoelang je reeds hebt gewerkt aan de taak. Heel handig dus wanneer je studeert en je jezelf afvraagt hoe lang het duurt om een vak één keer door te nemen.

Voor mij werkt deze methodiek zeer goed. Vorig trimester had ik aanzienlijk betere punten dan anders en nu ben ik opnieuw aan het studeren met deze methode. Gebruiken jullie een methode en welke? Hebben jullie soms andere suggesties om mee te werken? Laat het gerust weten!