donderdag 5 januari 2012

Code 37 obsessie

De afgelopen week staat elke avond hetzelfde ingepland in de agende van manlief en ik namelijk 3 afleveringen Code 37 bekijken van de DVD-box. Reeds een tijdje terug kon je namelijk de box sparen en dan had je voor 8 euro de 2 seizoenen van Code 37 op DVD. Ook heb ik er toen een boek bijgekocht voor ook een zeer lage prijs, als het al niet gratis was.

Code 37 is een politiereeks die draait rond zedenfeiten, vandaar de naam "Code 37". Hannah Maes, Charles, Bob en Kevin proberen alle zedenfeiten op te lossen en de dader te pakken te krijgen. De zedenfeiten gaan over verkrachting, kinderporno, sexueel geweld, prostitutie enzovoort. Daarnaast is er ook nog een bijverhaal dat door de serie heen loopt. Hannah is namelijk op privé onderzoek naar de dader van een overval bij haar thuis.

Afgelopen jaar speelde seizoen 2 (als ik me niet vergis) nog op VTM maar jammer genoeg had ik een paar afleveringen gemist. Ik was gebeten door het virus en moest en zou alle afleveringen gezien hebben. Code 37 kwam op de proppen met een film waardoor het succes nog groter werd. Nu proberen ik en mijn vriend dus zo snel mogelijk de series te bekijken zodat we ook de film kunnen zien. Hopelijk speelt de film nog in de cinema maar ik vrees ervoor.

Ik vind Code 37 tot nu toe de beste Vlaamse politieserie. Ik keek ook naar Zone Stad, welke ik ook een goede serie vond, maar toch wint Code 37 steeds mijn hart. Ik vind Hannah Maes (Veerle Baetens) een leuke persoonlijkheid om te zien op het scherm en ik vind ze ook gewoon een mooie vrouw.

Ik merk dat vele mensen tegen deze politieseries zijn aangezien ze niet de werkelijkheid weergeven en dergelijke maar toch weerhoudt dit mij niet om verder te kijken naar de serie.