zondag 13 mei 2012

Wat te doen bij mee-eters (1)

Iedereen heeft er wel last van en we raken er niet zo eenvoudig vanaf. Ja inderdaad, de zwarte puntjes, mee-eters of comedonen. Je haalt je make-up er even lekker snel vanaf en daarna een lekker creme op je gezicht maar was die make-up wel volledig verwijdert? Waren er niet nog wat restjes achtergebleven? Deze duw je dan lekker in je poriën en je legt er een goede vette laag creme bovenop. Het boeltje begint zich goed te vullen met dirt en er ontstaan een comedoon dat kan verder uitgroeien tot een puistje. Hoe raak je deze nu op een hygiënische manier kwijt?
De dag van vandaag bestaan er al een aantal zaken voor. Iedereen kent waarschijnlijk wel de neusstrips die je bevochtigd op je neus kleeft en ze laat uitharden. Daarna trek je de plijster eraf en hangen alle zwarte sliertje lekker op het klevertje. Maar er bestaat nog een ander product namelijk een comedonendrukker. 
Dit is een ijzeren staafje met bovenaan een kopje waar een gaatje in zit. Met dit atribuut ga je lekker lepelend over de zwarte puntjes.Om een goed resultaat te krijgen stoom je best even je huid zodat de poriën zich wat opener stellen en alles er makkelijk uitgaat. De comedonendrukker is veel hygiënischer dan gewoon je puistjes uit te drukken met je nagels/vingers aangezien je de comedonendrukker kan ontsmetten. Een comedonendrukker kan je vinden in het Kruidvat en kost slechts 2, 99 euro.


Q: Wat gebruik jij om die hardnekkige zwarte puntjes te verwijderen?